Quality Standards
Quality Standards
Po čemu smo drukčiji?
Tko smo mi? Upoznajte Regionalni centar kompetentnosti Zabok!

Stvaramo mlade talente

Mi smo Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu, a nalazimo se u Zaboku, urbanom centru i okosnici društvenog i gospodarskog života Krapinsko-zagorske županije. Naši strukovni kurikulumi u sektoru turizma i ugostiteljstva temelje se na stjecanju praktičnog i primjenjivog znanja putem učenja temeljenog na radu. Svoje programe prilagođavamo zahtjevima tržišta rada i potrebama koje donosi budućnost. Naši profesori i nastavnici su stručnjaci u svojim područjima, a moderna tehnologija, suvremeni praktikumi i oprema omogućava nam da izvodimo praktičnu i primjenjivu nastavu. Svojim učenicima i polaznicima pružamo znanja i vještine u skladu s trendovima te potrebama hrvatskog i europskog turizma što u našim učenicima i polaznicima po završetku srednje škole omogućuje uspješnu profesionalnu karijeru ili nastavak obrazovanja.

CU There!

Vizija i
misija

Vizija RCK Zabok je postati lider u području strukovnog obrazovanja u turizmu i ugostiteljstvu u regiji Središnja Hrvatska ponudom kvalitetnih i inovativnih programa temeljenih na suvremenim znanjima i vještinama usklađenih s potrebama tržišta rada te centar razvoja i inovacija kao rasadnik ideja i novih trendova u kvaliteti pružanja usluge.

Misija Centra je poticanje izvrsnosti cjeloživotnog obrazovanja u području turizma i ugostiteljstva kroz inovaciju strukovnih kurikuluma i infrastrukture, usavršavanje kompetencija polaznika, temeljeno na principima društvene odgovornosti, čime će se postići prepoznatljivost i važnost u RH i inozemstvu ne samo za tržište rada već i za nastavak obrazovanja na višim razinama.

 

Objedinjujemo znanje, potencijal i iskustvo

RCK Zabok u brojkama

65 +
Vrhunskih stručnjaka
550 +
Učenika i polaznika
200 +
Priznanja i nagrada
150 +
Kreativnih radionica
Naši projekti

Projekti u tijeku

RCK Zabok trenutačno provodi nekoliko EU projekta koji imaju za cilj modernizirati obrazovanje, povećati kapacitete RCK, poticati inovacije i poticati nacionalnu i međunarodnu suradnju.
ReCeZa – Regionalni centar Zabok (8.851.720,47 EUR)
RCK Zabok 82%
Uspostava infrastrukture RCK Zabok (9.500.000,00 EUR)
100%
ERASMUS+ KA122-VET 2023 (78.784,00 EUR)
15%
Škola Ambasador EU Parlamenta
90%

CENTAR ZA KARIJERE

RCK Zabok radi na uspostavi Centra za karijere kojim se omogućava profesionalno usmjeravanje i informiranjeu (pod)sektoru turizma i ugostiteljstva. Centar za karijere povezuje potencijale polaznika i učenika RCK s prilikama na tržištu rada kako bi razvijali svoje karijere i time doprinijeli stvaranju održivog društva. Centar je poveznica između polaznika i učenika te visokih učilišta koji nude nadogradnju njihovu školovanju.

Koji su ciljevi centra za karijere?

Kako bismo poboljšali kvalitetu naših usluga, na ovoj stranici koristimo kolačiće. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju u vašem internetskom pregledniku, odnosno, na vašem računalu ili mobilnom uređaju kada posjetite neku internetsku stranicu ili aplikaciju. Neki od kolačića koje koristimo potrebni su za normalno funkcioniranje stranice, dok ostali služe za prikupljanje podataka o korištenju stranice (statistiku), tako da vam olakšamo pretraživanje sadržaja i prilagodimo svoju stranicu vašim potrebama. Prikaži više
Postavke kolačića
Prihvaćam
Pravila privatnosti i kolačići
Pravila privatnosti i kolačići
Naziv kolačića Aktivno

Pravila privatnosti

Zaštita osobnih podataka, privatnost i kolačići

Brinemo o vašoj privatnosti i zaštiti vaših prava

Na stranici https://rcktu-zabok.hr/ čiji je vlasnik Srednja škola Zabok - Regionalni centar kompetentnosti Zabok se poštuje privatnost i sigurnost svih korisnika i svih posjetitelja mrežne stranice. U ovom dokumentu je opisano na koji način prikupljamo, koristimo i obrađujemo Vaše osobne podatke te na koji način, pri tome, ispunjavamo naše zakonske obveze prema Vama. Vaša privatnost nam je važna te se brinemo o sigurnosti i zaštiti Vaših prava. U slučaju da niste zadovoljni nekim dijelom ove obavijesti, moguće je da imate pravo zatražiti ostvarivanje nekog od dolje naznačenih prava. Sukladno Uredbi (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Službeni list Europske unije L 119, 4.5.2016., str. 1., u daljnjem tekstu: Opća uredba o zaštiti podataka), koja je u punoj primjeni od dana 25. svibnja 2018. godine u Republici Hrvatskoj i svim zemljama članicama Europske unije, kao i Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (Narodne novine broj 42/18, u daljnjem tekstu: Zakon) odnosno sukladno pravnom okviru zaštite osobnih podataka u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji te najboljoj europskoj praksi, Srednja škola Zabok - Regionalni centar kompetentnosti Zabok, sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, Ulica I. i C. Huis 16, HR-49210 Zabok, OIB:27822403513 , kao voditelj obrade osobnih podataka korisnika svojih usluga i kupaca, izradilo je Pravila privatnosti. Ova Pravila o privatnosti (“pravila”) objašnjavaju kako Srednja škola Zabok - Regionalni centar kompetentnosti Zabok prikuplja, koristi i upravlja vašim osobnim podacima koji se nalaze na ovoj web stranici i koji su dostupni korištenjem web stranice: https://rcktu-zabok.hr/

Podaci koje prikupljamo

Na ovoj mrežnoj stranici ne prikupljamo vaše osobne podatke, kao što su ime i podaci za kontakt, osim ako ih dobrovoljno ne unesete ispunjavanjem dostupnih obrazaca za određenu svrhu i time date svoju privolu za prikupljanje i uporabu vaših osobnih podataka u navedene svrhe. Svi osobni podaci koriste se isključivo u svrhe zbog koje su prikupljeni i za koje je dana privola. Privolu za obradu osobnih podataka mogu dati osobe s navršenih 16 godina ili više, dok za osobe mlađe od 16 privolu može dati roditelj ili skrbnik.

Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni

Svi osobni podaci brišu se nakon prestanka svrhe za koju su prikupljeni, odnosno prestankom ugovornog odnosa, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka.

Informacije koje automatski prikupljamo na mrežnoj stranici

Kada pristupite našoj mrežnoj stranici, automatski prikupljamo informacije u log datotekama poslužitelja, kao što su vaša IP adresa, vrsta preglednika, stranice za preusmjeravanje / izlazak i operativni sustav. Te informacije koristimo kako bismo upravljali svojom mrežnom stranicom i tehničkim rješenjima, pratili aktivnosti mrežne stranice, unaprijedili njezin rad i sadržaj te poboljšali korisničko iskustvo.

Prenošenje vaših osobnih podataka

Prikupljeni podaci neće ni na koji način biti dostupni trećim osobama, osim u slučaju kada je takva obveza regulirana zakonom.

Kolačići (Cookies)

Za potrebe izrade i praćenja statistike posjetitelja ova mrežna stranica koristi kolačiće (engl. cookies) – tekstualne datoteke koje preglednik sprema na računalni sustav kako bi pomogle u prilagodbi korisničkog iskustva. Kolačići mogu biti stalni kolačić koji na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta te privremeni kolačići koji se pohranjuju samo tijekom posjeta stranici. Ako želite ukloniti kolačiće na svojem uređaju, to možete učiniti u bilo koje doba putem postavki preglednika kojeg koristite.

Pristup osobnim podacima i njihovo ažuriranje

Naš korisnik u svakom trenutku ima sljedeća prava:
  • pravo na pristup podacima i uvid u podatke
  • pravo na informiranost o obradi osobnih podataka
  • pravo na prenosivost podataka
  • pravo na povlačenje privole
  • pravo na podnošenje prigovora
  • pravo na ispravak i promjenu osobnih podataka u slučaju ako su podaci nepotpuni ili netočni
  • pravo na brisanje u slučajevima kao što su prestanak svrhe obrade, povlačenje privole ili u slučaju podnošenja prigovora

Sigurnost vaših osobnih podataka

Poduzimamo sve tehničke i organizacijske mjere sigurnosti kako bismo zaštitili vaše osobne podatke od neovlaštenog ili nezakonitog postupanja s njima i od njihovog slučajnog gubitka, uništenja ili izmjena.

Identitet i kontaktni podaci službenika za zaštitu podataka

Sukladno relevantnim propisima Srednja škola Zabok imenovala je Službenika za zaštitu podataka kojega možete kontaktirati za sva pitanja povezana s obradom vaših osobnih podataka ili ostvarivanje svojih prava na zaštitu osobnih podataka. Kontakt: info@rcktu-zabok.hr

Nadzorno tijelo

Ako imate prigovor u vezi sa svojim pravima, možete uputiti primjedbu nadzornom tijelu za zaštitu osobnih podataka, odnosno Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP): Agencija za zaštitu osobnih podataka Martićeva ulica 14 10 000 Zagreb https://azop.hr/

Obavijest o promjenama

Sve promjene obavijesti o privatnosti bit će pravodobno objavljene na ovoj stranici ili učinjene dostupnima korisnicima na neki drugi prikladan način.
Spremi postavke
Postavke kolačića
Skip to content