4. Dani turizma i ugostiteljstva u Zagorju – po prvi put u novim prostorima Regionalnog centra kompetentnosti u Zaboku

/

U četvrtak 23. studenog započeli su 4. Dani turizma i ugostiteljstva u Zagorju - po prvi put u novim prostorima Regionalnog centra kompetentnosti u Zaboku, a trajali su tri dana - do subote, 25. studenog 2023.

Vinske i kulinarske radionice za učenike i okrugli stol za stručnjake u turizmu

U četvrtak je održan niz kulinarskih radionica s vrhunskim stručnjacima i radionice za učenike, a petak je bio rezerviran za okrugli stol „Izvrsnost kao poslovna prilika i temelj ugostiteljstva“ na kojem su sudjelovali eminentni gosti iz turističkog i hotelijerskog sektora. Nakon okruglog stola, javnosti, posjetiteljima i uzvanicima je po prvi puta prezentiran mini hotel "Akademis", smještajni objekt hotelskog tipa s restoranom, koji će uskoro otvoriti svoja vrata gostima, a koji će služiti kao praktkum za učenike i polaznike obrazovanja odraslih, odnosno, to je poligon za učenje vještina u turizmu i ugostiteljstvu kroz učenje temeljeno na radu s pravim gostima. 

Manifestaciju 4. Dani turizma i ugostiteljstva u Zagorju posjetili su Slavko Štefičar, ravnatelj Uprave za održivi razvoj i konkurentnost u Ministarstvu turizma i sporta te Vesna Hrvoj Šic, voditeljica službe za strukovno obrazovanje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, dožupanica Jasna Petek te brojni drugi gosti i uzvanici.

Tijekom obilaska Regionalnog centra kompetentnosti Zabok, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar je istaknuo kako u će se u Centru odvijati edukacija koja će biti prilagođena tržištu i potrebama gospodarstva te kako će danas po prvi put pokazati i dio Akademisa. 

Ponos i zadovoljstvo što se sajam turizma organizira u novim prostorima nije krila Veronika Kolman, voditeljica Regionalnog centra kompetencije.

-Rezultat ovih prostora i predivne opreme su dva projekta-projekt Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu ukupne vrijednosti 9,4 milijuna eura i projekt ReCeZa u kojem je financirana oprema u iznosu od 2,5 milijuna eura, a ukupna vrijednost projekta je 8.9 milijuna eura. Tokom ovoga ljeta organizirali smo brojne aktivnosti kako bismo mogli dovesti ovu zgradu u funkcijski pogon. Učenici su u školi od rujna, a prije toga smo krenuli sa svima svim postavkama kako bismo postavili i namještaj i informacijsku komunikacijsku opremu, a evo danas ćete po prvi put moći vidjeti kako će funkcionirati i Akademis. -pojasnila je Kolman dodavši kako je Akademis ugostiteljski smještajni objekt hotelskog tipa, a odlikuje ga fleksibilnost u opremanju, a ono na što su se oni odlučili je da sobe budu sa 3,4 i 5 zvjezdica.

-Takve kategorije služit će da učenici vide koja je razlika između pojedine kategorije smještaja, ali nije samo tu smještaj, imamo tu i restoran kapaciteta za 40 osoba, nabavili smo i dostavno vozilo i ono što će biti interesantno u narednom periodu, odnosno od početka sljedeće godine, je što će ovaj objekt funkcionirati na tržištu. Učenici će u Akademisu stjecati praktično iskustvo, prooditi svoje učenje temeljeno na radu, a naši sumještani moći će doći kod nas popiti kavu, gosti će moći ući u sobe i koristiti hotel kao smještaj. - naglasila je Kolman.

Ministarstvo turizma i sporta bio je jedan od dionika u realizaciji svih Centara kompetentnosti U Hrvatskoj, a kako je kazao Slavko Štefičar, ravnatelj Uprave za održivi razvoj i konkurentnost turističke destinacije, važnost koju oni kao Ministarstvo pridodaju Centrima kompetentnosti, vidjelo se na nedavnom otvorenju gdje je bio i premijer i ministrica koji su dali punu potporu ovom projektu.

-Svi su izrazili veliko zadovoljstvo što se u Zaboku realizirao jedan ovako dobar projekt, koji osim što je rezultirao divnom infrastrukturom, dati će ono što je nama najpotrebnije u turizmu a to su kvalitetni kadrovi, odnosno kvalitetni ljudi koji će se obrazovati ovdje. Mi smo u Hrvatskoj za ovu godinu izdali negdje oko 42 tisuće dozvola za strane radnike, i ako želimo razvijati autohtoni i održivi turizam moramo razvijati domaću radnu snagu, kvalitetnu radnu snagu koja će biti ona koja će ići u kontakt sa našim turistima, našim gostima i prezentirati Hrvatsku i sve njezine ljepote na najbolji mogući način. -zaključio je Štefičar.

U ime Ministarstva znanosti i obrazovanja, i u ime ministra Radovana Fuchsa nazočne je pozdravila Vesna Hrvoj Šić, voditeljica Sektora za srednjoškolski odgoj i obrazovanje i obrazovanje odraslih.

-Sretna sam zbog toga što je ovako veliki projekt uspješno završen, jedan od prvih i rijetkih, to moram naglasiti, i zahvaljujem svim koji u tom projektu sudjeluju, jer ovaj Regionalni centar neće imati utjecaja samo na kraj u kojem mi živimo, već i našu regiju sjeverozapadne Hrvatske u cjelini. Turizam u Zagorju i okolici je davnih dana prepoznat, a potencijali ulaganja koja su bila u ovaj Centar će omogućiti da se taj turizam razvija. –poručila je Hrvoj-Šic te zahvalila Županiji kao osnivaču.

Dan otvorenih vrata škole i sajam OPG- ova

U subotu, 25. studenog 2023., u sklopu posljednjeg dana obilježavanja 4. Dana turizma i ugostiteljstva u Zagorju, Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu - Srednja škola Zabok održala je uspješan program pod nazivom “Škola je cool” u sklopu kojeg su održani Dani otvorenih vrata škole i prodajni sajam OPG-ova Sjevero-zapadne Hrvatske. Program je privukao brojne građane koji su posjetili štandove i sajam ispred škole, te iskoristili priliku i razgledali nove školske prostore u pratnji profesora. Manifestaciju je posjetio i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar sa svojim suradnicima.

Program je započeo u 9:00 sati na platou ispred novouređene i suvremeno opremljene Srednje škole Zabok, na adresi Ulica Ivana i Cvijete Huis 2, pružajući posjetiteljima priliku sudjelovanja u različitim aktivnostima. Prodajna izložba zagorskih OPG-ova privukla je pažnju posjetitelja koji su imali priliku razgledati bogatu ponudu Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz Hrvatske. Učenici su priredili degustaciju koktela i domaćih zalogaja, a vrhunac događanja bio je gastroshow Tomislava Špičeka i Domagoja Jakopovića Ribafish-a. Radionice za najmlađe, poput ukrašavanja kolača, pružile su djeci kreativnu platformu za izražavanje.

Posjetitelji su mogli prisustvovati i gastronomskom natjecanju učenika iz 4 partnerske škole, Turističko-Ugostiteljske i Prehrambene škole Bjelovar, Srednje škole Prelog, Gospodrske škole Varaždin i Srednje škole Zabok, koje je osmišljeno s ciljem da učenici pokažu stečena znanja i vještine na području ugostiteljstva te da se međusobno bolje upoznaju, podruže i zabave. Natjecanje je bilo službeno i zabavno, pružajući priliku mladim kulinarskim entuzijastima da pokažu svoj kreativni izričaj i vještine u pripremi jela. Učenici su sudjelovali u posluživanju i pripremi različitih jela, demonstrirajući svoj talent i stručnost u kuhinji. Atmosfera natjecanja bila je ispunjena uzbuđenjem, timskim duhom i međusobnim poticanjem na uspjeh. Proglašenje pobjednika i podjela diploma dodatno su obogatili manifestaciju.

4. Dani turizma i ugostiteljstva u Zagorju održavaju se u sklopu projekta ReCeZa – Regionalni centar Zabok ukupne vrijednosti 8.851.720,47 EUR. Ukupan iznos projekta financiran je iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Dodaj komentar

Kako bismo poboljšali kvalitetu naših usluga, na ovoj stranici koristimo kolačiće. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju u vašem internetskom pregledniku, odnosno, na vašem računalu ili mobilnom uređaju kada posjetite neku internetsku stranicu ili aplikaciju. Neki od kolačića koje koristimo potrebni su za normalno funkcioniranje stranice, dok ostali služe za prikupljanje podataka o korištenju stranice (statistiku), tako da vam olakšamo pretraživanje sadržaja i prilagodimo svoju stranicu vašim potrebama. Prikaži više
Postavke kolačića
Prihvaćam
Pravila privatnosti i kolačići
Pravila privatnosti i kolačići
Naziv kolačića Aktivno

Pravila privatnosti

Zaštita osobnih podataka, privatnost i kolačići

Brinemo o vašoj privatnosti i zaštiti vaših prava

Na stranici https://rcktu-zabok.hr/ čiji je vlasnik Srednja škola Zabok - Regionalni centar kompetentnosti Zabok se poštuje privatnost i sigurnost svih korisnika i svih posjetitelja mrežne stranice. U ovom dokumentu je opisano na koji način prikupljamo, koristimo i obrađujemo Vaše osobne podatke te na koji način, pri tome, ispunjavamo naše zakonske obveze prema Vama. Vaša privatnost nam je važna te se brinemo o sigurnosti i zaštiti Vaših prava. U slučaju da niste zadovoljni nekim dijelom ove obavijesti, moguće je da imate pravo zatražiti ostvarivanje nekog od dolje naznačenih prava. Sukladno Uredbi (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Službeni list Europske unije L 119, 4.5.2016., str. 1., u daljnjem tekstu: Opća uredba o zaštiti podataka), koja je u punoj primjeni od dana 25. svibnja 2018. godine u Republici Hrvatskoj i svim zemljama članicama Europske unije, kao i Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (Narodne novine broj 42/18, u daljnjem tekstu: Zakon) odnosno sukladno pravnom okviru zaštite osobnih podataka u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji te najboljoj europskoj praksi, Srednja škola Zabok - Regionalni centar kompetentnosti Zabok, sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, Ulica I. i C. Huis 16, HR-49210 Zabok, OIB:27822403513 , kao voditelj obrade osobnih podataka korisnika svojih usluga i kupaca, izradilo je Pravila privatnosti. Ova Pravila o privatnosti (“pravila”) objašnjavaju kako Srednja škola Zabok - Regionalni centar kompetentnosti Zabok prikuplja, koristi i upravlja vašim osobnim podacima koji se nalaze na ovoj web stranici i koji su dostupni korištenjem web stranice: https://rcktu-zabok.hr/

Podaci koje prikupljamo

Na ovoj mrežnoj stranici ne prikupljamo vaše osobne podatke, kao što su ime i podaci za kontakt, osim ako ih dobrovoljno ne unesete ispunjavanjem dostupnih obrazaca za određenu svrhu i time date svoju privolu za prikupljanje i uporabu vaših osobnih podataka u navedene svrhe. Svi osobni podaci koriste se isključivo u svrhe zbog koje su prikupljeni i za koje je dana privola. Privolu za obradu osobnih podataka mogu dati osobe s navršenih 16 godina ili više, dok za osobe mlađe od 16 privolu može dati roditelj ili skrbnik.

Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni

Svi osobni podaci brišu se nakon prestanka svrhe za koju su prikupljeni, odnosno prestankom ugovornog odnosa, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka.

Informacije koje automatski prikupljamo na mrežnoj stranici

Kada pristupite našoj mrežnoj stranici, automatski prikupljamo informacije u log datotekama poslužitelja, kao što su vaša IP adresa, vrsta preglednika, stranice za preusmjeravanje / izlazak i operativni sustav. Te informacije koristimo kako bismo upravljali svojom mrežnom stranicom i tehničkim rješenjima, pratili aktivnosti mrežne stranice, unaprijedili njezin rad i sadržaj te poboljšali korisničko iskustvo.

Prenošenje vaših osobnih podataka

Prikupljeni podaci neće ni na koji način biti dostupni trećim osobama, osim u slučaju kada je takva obveza regulirana zakonom.

Kolačići (Cookies)

Za potrebe izrade i praćenja statistike posjetitelja ova mrežna stranica koristi kolačiće (engl. cookies) – tekstualne datoteke koje preglednik sprema na računalni sustav kako bi pomogle u prilagodbi korisničkog iskustva. Kolačići mogu biti stalni kolačić koji na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta te privremeni kolačići koji se pohranjuju samo tijekom posjeta stranici. Ako želite ukloniti kolačiće na svojem uređaju, to možete učiniti u bilo koje doba putem postavki preglednika kojeg koristite.

Pristup osobnim podacima i njihovo ažuriranje

Naš korisnik u svakom trenutku ima sljedeća prava:
  • pravo na pristup podacima i uvid u podatke
  • pravo na informiranost o obradi osobnih podataka
  • pravo na prenosivost podataka
  • pravo na povlačenje privole
  • pravo na podnošenje prigovora
  • pravo na ispravak i promjenu osobnih podataka u slučaju ako su podaci nepotpuni ili netočni
  • pravo na brisanje u slučajevima kao što su prestanak svrhe obrade, povlačenje privole ili u slučaju podnošenja prigovora

Sigurnost vaših osobnih podataka

Poduzimamo sve tehničke i organizacijske mjere sigurnosti kako bismo zaštitili vaše osobne podatke od neovlaštenog ili nezakonitog postupanja s njima i od njihovog slučajnog gubitka, uništenja ili izmjena.

Identitet i kontaktni podaci službenika za zaštitu podataka

Sukladno relevantnim propisima Srednja škola Zabok imenovala je Službenika za zaštitu podataka kojega možete kontaktirati za sva pitanja povezana s obradom vaših osobnih podataka ili ostvarivanje svojih prava na zaštitu osobnih podataka. Kontakt: info@rcktu-zabok.hr

Nadzorno tijelo

Ako imate prigovor u vezi sa svojim pravima, možete uputiti primjedbu nadzornom tijelu za zaštitu osobnih podataka, odnosno Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP): Agencija za zaštitu osobnih podataka Martićeva ulica 14 10 000 Zagreb https://azop.hr/

Obavijest o promjenama

Sve promjene obavijesti o privatnosti bit će pravodobno objavljene na ovoj stranici ili učinjene dostupnima korisnicima na neki drugi prikladan način.
Spremi postavke
Postavke kolačića
Skip to content