- This event has passed.
Najava – 4. Dani turizma i ugostiteljstva u Zagorju
Od četvrtka 23. studenog do subote, 25. studenog 2023., održat će se 4. Dani turizma i ugostiteljstva u Zagorju – po prvi put u novim prostorima Regionalnog centra kompetentnosti u Zaboku.
23.11.2023., četvrtak
10.00 – 18.00h
Edukativne radionice
10.00-12.00 | Kulinarska radionica 1 za nastavnike kuharstva i mentore u ugostiteljstvu
Punjena peciva s nadjevom od dimljene i pečene ribe, chef STEVO KARAPANDŽA (Švicarska i Hrvatska) |
12.00-14.00 | Kulinarska radionica 2 za nastavnike kuharstva i mentore u ugostiteljstvu
Pačja prsa, repa & condiment od suhog voća, chef YANN CAPSIE (Saint Tropez, Francuska) |
14.00-16.00 | Vinska radionica 1 za nastavnike posluživanja i mentore konobara
Od delanca do Decantera, sommelier DAMIR ZRNO (Hrvatska) |
16.30-18.00 | Okrugli stol: Obrazovanje odraslih – primjeri dobre prakse, u suradnji s BIC Ljubljana (u organizaciji Škole) |
24.11.2023., petak
10.00 – 17.30h
Edukativne radionice
10.00-12.00 | Kulinarska radionica 3 za nastavnike kuharstva i mentore u ugostiteljstvu
Slani kolačić Madeline od bundeve i začinskog bilja & Beignet s inćunima, pečenom tikvom i kaduljom, chef YANN CAPSIE (Saint Tropez, Francuska) |
12.00-14.00 | Kulinarska radionica 4 za nastavnike kuharstva i mentore u ugostiteljstvu
Panirani smuđ s basmati rižomi porilukom & umak od senfa i kopra, chef STEVO KARAPANDŽA (Švicarska i Hrvatska) |
14.00-16.00 | Vinska radionica 2 za nastavnike posluživanja i mentore konobara
Lepe ti je lepe ti je Zagorje crveno, sommelier DAMIR ZRNO (Hrvatska) |
16.30-17.30 | MasterClass – pokazna radionica za učenike |
08.30 – 14.00h
Okrugli stol: IZVRSNOST KAO OSNOVA UGOSTITELJSTVA
8.30-10.00 | Registracija |
9.00-10.00 | Press doručak – druženje s novinarima uz doručak i kavu te izjave za medije |
9.00-10.00 | Obilazak škole |
10:00 -10:30 | Svečano otvorenje Okruglog stola
DRAŽENKA JUREC, ravnateljica Srednje škole Zabok |
10:30-10:45 | Predstavljanje aktivnosti projekta ReCeZa – Regionalni centar Zabok
VERONIKA KOLMAN, voditeljica CUT-a |
10.45-11.00 | Predavanje: Uspjeh u ugostiteljstvu
BOŠTJAN HUMSKI, predavač, BIC Ljubljana |
11:00-12.15 | Okrugli stol: IZVRSNOST KAO POSLOVNA PRILIKA I TEMELJ UGOSTITELJSTVA
DRAŽENKA JUREC, ravnateljica, Srednja škola Zabok |
12:15-14:00 | Predstavljanje partnera projekta |
12:15-14:00 | Svečani domjenak i druženje |
13.30 | Obilazak škole (po želji) |
9.00 – 14.00h
Dan otvorenih vrata škole i Sajam OPG-ova – Škola je cool!
9.00-14.00 | Prodajna izložba OPG-ova SZ Hrvatske |
9.00-14.00 | Degustacija bezalkoholnih koktela i domaćih zalogaja Srednje škole Zabok Nagradne igre za posjetitelje |
9.00-12.30 | TOMISLAV ŠPIČEK i DOMAGOJ JAKOPOVIĆ RIBAFISH – druženje s posjetiteljima, priprema slatkih zaloga, razgovori na bini i savjeti za uspješno kuhanje i pripremu jela, fotkanje i zabava |
9.00-9.30 | Predstavljanje Srednje škole Zabok – razgovor s ravnateljicom |
9.30-10.00 | Obilazak škole |
10.00-12.00 | Radionice za najmlađe – ukrašavanje kolača |
10.30-11.15 | Nastup glazbenog sastava – HANDS & VOICES |
11.15-12.30 | TOMISLAV ŠPIČEK i DOMAGOJ JAKOPOVIĆ RIBAFISH – druženje s posjetiteljima, priprema slatkih zaloga, razgovori na bini i savjeti za uspješno kuhanje i pripremu jela, fotkanje i zabava |
11.30-12.00 | Obilazak Škole |
12.30-13.30 | Nastup glazbenog banda – HANDS & VOICES |
Službeno natjecanje učenika – SCHOOL IS COOL!
9.00-14.00 | Službeno (i zabavno) natjecanje učenika Srednjih ugostiteljskih škola u posluživanju i pripremi jela |
13.30-14.00 | Podjela diploma učenicima |
*prijave na aktivnosti mogu se izvršiti na mail adresu: info@rcktu-zabok.hr