Osnovne informacije vezane uz ReCeZa projekt

Srednja  škola  Zabok  provodi  projekt  pod  nazivom „ReCeZa  – Regionalni  centar  Zabok“.

Cilj projekta je transformacija SŠ Zabok u centar kvalitetnog, praktičnog i međunarodno orijentiranog obrazovanja za turizam i ugostiteljstvo namijenjen učenicima, studentima, nastavnicima i mentorima, poslodavcima i osoblju svih dionika u turizmu na regionalnoj razini. Srednja škola Zabok će postati regionalno središte obrazovanja i osposobljavanja kadrova u turizmu i ugostiteljstvu te centar razvoja i inovacija kao rasadnik ideja i novih trendova u kvaliteti pružanja usluge.

U provedbi projektnih aktivnosti radi se na Uspostavi organizacije rada i razvoja RCKTU Zabok, Razvoju i unaprjeđenju obrazovnih programa i kurikuluma RCKTU Zabok, Jačanju kompetencija nastavnika i mentora, Razvoju inovacija i suradnje te na Promociji strukovnih zanimanja i rada RCKTU Zabok.

OSNOVNI PODATCI O PROJEKTU


 

NAZIV PROJEKTA: ReCeZa – Regionalni centar Zabok
KORISNIK PROJEKTA: Srednja škola Zabok – Regionalni centar kompetentnosti
UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 66.693.287,89 HRK
EU SUFINANCIRANJE: 66.693.287,89 HRK
RAZDOBLJE PROVEDBE: 28.02.2020. – 28.12.2023.

Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“, Prioritetnoj osi 3 „Obrazovanje i cjeloživotno učenje“, Investicijskog prioriteta 10iv „Poboljšanje značaja obrazovnih sustava i sustava osposobljavanja za tržište rada, olakšavanje prijelaza iz škole na posao, jačanje sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te njihove kvalitete, između ostalog mehanizmima za predviđanje vještina, prilagodbom nastavnih planova i programa te uvođenjem i razvojem sustava učenja koji se temelje na radu, uključujući dualne sustave učenja i programe naukovanja“, specifičnog cilja 10iv1 “Modernizacija ponude strukovnog obrazovanja te podizanje njegove kvalitete radi povećanja zapošljivosti učenika kao i mogućnosti za daljnje obrazovanje”

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
ESI fondovi: www.strukturnifondovi.hr
OP Učinkoviti ljudski potencijali: https://www.esf.hr/

Posredničko tijelo razine 1:
Ministarstvo turizma i sporta Prisavlje 14
10000 Zagreb
Telefon: 01 6169 111
E-mail: pisarnica@mints.hr
https://mints.gov.hr/

Posredničko tijelo razine 2:
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Garićgradska 18
10 000 Zagreb
Telefon: 01 6274 666
E-mail: ured@asoo.hr
https://www.asoo.hr/default.aspx

Korisnik projekta:
Srednja škola Zabok
Ivana i Cvijete Huis 2
49 210 Zabok
Telefon: 049 221 018, 099 3751 876
e-mail: srednjao@inet.hr, regionalnicentarzabok@gmail.com
http://ss-zabok.skole.hr/

„Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Srednje škole Zabok.“
„Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost
Srednje škole Zabok.“

Dani turizma i ugostiteljstva u Zagorju

Terme Tuhelj / 27- 29. rujna 2022.
Obrazovanje za turizam i ugostiteljstvo
Gastronomske radionice inozemnih i domaćih chefova
Turistička burza
Sajam OPG-a
Natjecanja
Edukacije o trendovima za mlade i iskusne profesionalce

CUThere – Dani turizma i ugostiteljstva u Zagorju

18.-20.4.2023., Zagreb

  18.4.2023., utorak
10.00 - 16.00h

Ugostiteljsko-turističko učilište Utrine, Zagreb

10.00-12.00    ·    Kulinarska radionica za nastavnike kuharstva i mentore u ugostiteljstvu
chef Hrvoje Zirojević: Hladni morski pjat

12.00-14.00    ·    Kulinarska radionica za nastavnike kuharstva i mentore u ugostiteljstvu
chef Hrvoje Zirojević: Topli morski pjat

14.00-16.00    ·    Vinska radionica za nastavnike posluživanja i mentore konobara
Karmela Tancabel: Vinska HrvatskaNajznačajnije sorte za sljubljivanje s jelima

  19.4.2023., srijeda
10.00 - 16.00h

Ugostiteljsko-turističko učilište Utrine, Zagreb

10.00-12.00    ·    Kulinarska radionica za nastavnike kuharstva i mentore u ugostiteljstvu
Vegetarijansko jelo: chef Alma Rekič, Slovenija

12.00-14.00    ·    Kulinarska radionica za nastavnike kuharstva i mentore u ugostiteljstvu
Restoranski desert: chef Alma Rekič, Slovenija

14.00-16.00    ·    Vinska radionica za nastavnike posluživanja i mentore konobara
Karmela Tancabel: Vinska Hrvatska - Putovanje vinskim regijama kroz svečani menu 

14.30-15.30    ·    MasterClass - pokazna radionica za učenike

  20.4.2023., četvrtak
10.00 - 15.00h

Mađarski kulturni centar, Europski trg, Zagreb

Okrugli stol: Edukacija – ključ uspjeha u turizmu

8.30.-11.30    ·    Registracija

9.00 – 10.00    ·    Turistička burza – susret agencija i turističkih ponuđača SZ Hrvatske

10.00-11.00    ·    Press doručak – druženje s novinarima uz doručak i kavu te izjave za medije

11.00 – 11.30    ·    Svečano otvorenje sajma

11.30 – 11.45    ·    Predstavljanje aktivnosti projekta ReCeZa - Regionalni centar Zabok

11.45 – 12.00    ·    Izlaganje: Vještine u turizmu i cjeloživotno obrazovanje

12.00 – 12.15    ·    Izlaganje: Važnost međuregionalne i međunarodne suradnje u edukaciji u turizmu i ugostiteljstvu

12.15 – 13.30    ·    Okrugli stol: EDUKACIJA - KLJUČ USPJEHA U TURIZMU

13.30 – 15.00    ·    Svečani domjenak i druženje

  20.4.2023., četvrtak
9.00 - 15.00h

Europski trg, Zagreb

 

Sajam OPG-ova

9.00 – 15.00    ·    Prodajna izložba OPG-ova i drugih ponuđača proizvoda turizma i ugostiteljstva
sjeverozapadne Hrvatske

Partneri

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda